חוק עבודה בגובה

שיתוף המידע עם קולגות

תוכן עניינים

עבודה בגובה במדינת ישראל, כרוכה בתקנות וחוקים מסודרים המחייבים את העובדים ואת המעסיקים גם יחד. תקנות העבודה בגובה שנכנסו לתוקף בשנת 2008, מגדירות בדיוק כיצד לנהוג בכל המצבים הקשורים לעבודה בגובה, מגדירים מהי עבודה בגובה, ומה דרוש על מנת לקבל רישיון לביצועה. אם התעניינתם לגבי חוק עבודה בגובה, המאמר הבא מכיל את כל המידע הנחוץ בנושא!

מהו חוק עבודה בגובה?

לפני שנת 2008, תחום העבודה בגובה לא היה מוסדר באופן רשמי, והדבר גרם לבעיות ותאונות. חוק עבודה בגובה מגדיר, שאין לעסוק בעבודות המתבצעות בגובה ללא האישור וההכשרה המתאימים. כמו כן, עבודה בגובה תהיה חייבת להתבצע תוך ציות לתקנות העבודה בגובה – שנכנסו לתוקף בשנת 2008.

מהי עבודה בגובה?

בין השאר, תקנות העבודה בגובה מגדירות גם מהי עבודה בגובה, ומפרטות שמדובר בעבודה בגובה של מעל 2 מטרים, או מעל חלל פתוח שעומקו 2 מטרים. ע"פ ממצאים ומקרים שהתרחשו בעבר – נפילה מגובה שכזה עשויה לגרום נזק משמעותי, ולכן אדם העובד בתנאים אלו חייב לעבור הכשרה מתאימה שתשמור על בטיחותו.

הכשרת עבודה בגובה

במסגרת חוק עבודה בגובה, מחויב כל אדם העובד בגובה המוגדר – לעבור הכשרה מתאימה. בהכשרה זו, העובד יעבור לימודים תיאורטיים ומעשיים לגבי האופן הנדרש לביצוע עבודות בגובה, ויתנסה בציוד המתאים. בין הנושאים הנלמדים בהכשרת העבודה בגובה: במות הרמה מתרוממות, מנופי סל להרמת אדם, סולמות, פיגומים, גגות ועוד. במידה והעובד יעבור את ההכשרה בצורה מוצלחת, וגם יעמוד במבחן הסופי – הרי שהוא זכאי לרישיון עבודה בגובה.

משך ביצוע הכשרת עבודה בגובה

משך ההכשרה משתנה בהתאם למוסד הלימודי המעביר אותה, ולרוב מדובר בשבוע עד שבועיים. היקף ההכשרה הוא כ- 20 שעות, והוא משתנה בהתאם לסוג העבודה הרלוונטי. כל עבודה בגובה מצריכה הכשרה מעט שונה, וכך למשל – הכשרה להרחקת יונים בסנפלינג תהיה שונה מהכשרה לעבודות בניין על פיגומים. לכן, על העובד לוודא שהוא מקבל את ההכשרה המתאימה עבורו, וביכולתו גם לעבור מספר הכשרות לטובת מספר תפקידים.

 

מי מבצע הכשרת עבודה בגובה?

הכשרת עבודה בגובה מבוצעת ע"י מוסדות שהוכשרו לכך במיוחד, וקיבלו אישור ממפקח העבודה הראשי. לפני שאנו ניגשים לבצע הכשרת עבודה בגובה – חשוב לוודא מול המוסד את הימצאות האישור לביצוע ההכשרה, אחרת הרישיון שנקבל לא יהיה תקף! לא כל אחד יכול לתפקד כמדריך עבודה בגובה, והתקנות מגדירות קריטריונים ברורים לכך. אדם שמעוניין לעבוד כמדריך עבודה בגובה, צריך להיות אחד מהבאים:
בעל ניסיון מוכח של עבודה עם ציוד בטיחות בגובה, במשך שנתיים לפחות.
בעל ניסיון של שנתיים לפחות כממונה בטיחות.
בעל תפקיד של מנהל עבודה באתר בנייה.

חידוש רישיון לעבודה בגובה

כשאנו עוברים הכשרת עבודה בגובה, מסיימים את המבחן הסופי ומקבלים רישיון עבודה בגובה – הרישיון מגיע עם תוקף. לקראת סיום תוקף הרישיון – עלינו לבצע הכשרת ריענון בנושאים הרלוונטיים, וגם היא תתבצע באחד מהמוסדות שיועדו לכך ע"י מפקח העבודה הראשי. עובד שלא יספיק לבצע את הכשרת הריענון לפני סיום התוקף, ייאלץ לעבור את ההכשרה הכוללת מחדש. לכן, חשוב לשים לב מתי נגמר תוקף האישור שלנו, ואף לציין ביומן מספר חודשים קודם – כך שנספיק לתאם ולבצע את הכשרת הריענון לטובת הארכת התוקף.

כניסת תקנות העבודה בגובה לתוקפן

כאמור, תקנות העבודה בגובה נכנסו לתוקף בשנת 2008, אך למעשה הן פורסמו כ- 18 חודשים קודם לכן. מה הסיבה להפרש המשמעותי? ובכן, הגופים הממונים ביקשו להעניק מספיק זמן לחברות ובעלי המקצוע, על מנת שאלו יספיקו להתארגן ולבצע את כל מה שצריך על מנת לעמוד בתקנות. בפרק הזמן הזה, המעסיקים השונים דאגו לשנות את נהלי העבודה, לשלוח את עובדיהם להכשרות עבודה בגובה, להתאים את ציוד הבטיחות ואת אמצעי העבודה, ועוד.

תומר - מדריך עבודה בגובה

תקנות העבודה בגובה

תקנות העבודה בגובה מגדירות כללים ברורים לעבודה בגובה, במטרה לצמצם את הסיכון לעובדים ולנוכחים בסביבת העבודה. מהם הנושאים העיקריים שנוכל למצוא בתקנות העבודה בגובה?

הגדרת עבודה בגובה + סייגים

התקנות מגדירות עבורנו באופן ברור, מהי למעשה עבודה בגובה. כאמור, מדובר בעבודה בגובה של 2 מטרים ומעלה, אך יש גם סייגים מסוימים לעניין זה. האם כל אדם המבצע פעולה בגובה שכזה צריך להיות בעל רישיון והכשרה? התשובה היא לא. התקנות מגדירות הקלות מסוימות, כך שלמשל אדם המבצע פעולה קצרה ולא מאומצת (החלפת נורה למשל) – אינו צריך לעמוד בכל תקנות העבודה בגובה.

פירוט האמצעים

בתקנות נוכל למצוא פירוט של אמצעי העבודה השונים, דוגמת סולמות, תרנים, מנופים מסוגים שונים ועוד. התקנות מקיפות כמעט את כל הכלים והאמצעים, המשמשים את בני האדם לביצוע עבודות בגובה. התאמת ציוד העבודה לאופי העבודה הוא הכרחי על מנת לשמור על בטיחות העובדים, ולכן – התקנות מתייחסות בפירוט רב לנושא זה.

פירוט ציוד ההגנה והבטיחות

בין הדברים החשובים ביותר שמופיעים בתקנות העבודה בגובה, נוכל כמובן למצוא את ציוד הבטיחות שנועד להגן על העובד. התקנות מגדירות את הציוד הנדרש בכל אחת מהעבודות, הן מבוססות על מחקרים וידע רב, ונכתבו בעזרת אנשים מנוסים בתחום העבודה בגובה. החל מקיבוע של עמדת עבודה, דרך הגדרות סף למנופי סל, ועד מערכות לבלימת נפילה – נוכל למצוא בתקנות את כל המידע הדרוש.

סוגי עבודות בגובה

לאחר שהבנו מה הוא חוק העבודה בגובה ומהן התקנות המחייבות בעניין, נצלול להגדרות יותר נקודתיות. עבודות בגובה מקיפות אותנו בכל אשר נלך, וכולנו נתקלים בהן לעתים תכופות בחיי היום יום שלנו. אילו סוגים של עבודות בגובה קיימים?

עבודות גיזום עצים

עבודות של גיזום עצים מבוצעות ע"י העיריות והרשויות המקומיות, והן מתבצעות במטרה לשפר את הנראות של סביבת המגורים וכדי למנוע נזקים פוטנציאליים. לפני החורף, נוכל לראות גיזומי עצים שמטרתם למנוע קריסת ענפים בזמן סערה – מה שיכול להוביל להפסקות חשמל גדולות, פציעות עוברי אורח, נזקים לרכבים ועוד. את עבודות הגיזום לרוב מבצעים באמצעות מנופי סל, שמניפים את האדם לגובה ומאפשרים לו להגיע אל ענפי צמרות העצים.

התקנת אמצעים להרחקת יונים

מכיוון שהיונה היא חיה עיקשת במיוחד, לעתים דרושים אמצעים מתוחכמים על מנת להרחיק אותה מבתים ובנייני מגורים או משרדים. על אף שכולנו מכירים את היונה כסמל השלום, קינון שלה עלול להביא עמו רעש, כינים, לכלוך הנושר על הכביסה, ובעיות נוספות. ניתן להרחיק יונים באמצעות התקנת רשתות מיוחדות, דוקרנים, דחלילים או חומרים מסוימים, וברוב המקרים העבודה תתבצע בגובה. הרחקת יונים בימינו מבוצעת באמצעות מנופים או גלישת חבלים (סנפלינג), והיא דורשת מיומנות, הכשרה, וכמובן – אישור תקף לעבודה בגובה.

עבודות חברת חשמל עבודות חשמל פרטיות

עמודי חשמל מציבים את תיבות החשמל בגובה רב, וזאת במטרה למנוע את קרבתן אל העוברים והשבים. ישנם מספר סוגים של עמודי חשמל, כשחלקם מצויים ברחובות המגורים שלנו, ואחרים הם גדולים יותר – ולרוב ממוקמים באזורים בלתי מיושבים עקב הקרינה הנפלטת מהם. תיקונים של עמודי החשמל מצריכים עבודה בגובה רב, הכוללת לעתים טיפוס על תרנים או שימוש במנופים מיוחדים. מעבר לעבודות של חברת החשמל, לעתים אנו נדרשים לבצע עבודות חשמל פרטיות בבית שלנו, וייתכן והן יבוצעו בגובה של מעל 2 מטרים. גם במצבים כאלו, העבודה תהיה מוגדרת כעבודה בגובה.

עבודות פיגומים ובניין

עבודות בנייה הן חלק בלתי נפרד מחיינו – לטוב ולרע. בימינו, כמעט ואין מקום שלא מתבצעות בו עבודות בניין, וסביר להניח שכולנו נתקלים בהן בשגרה היומית שלנו. עבודות בניין מתבצעות לעתים בגובה רב של מספר מטרים או עשרות מטרים – מה שמחייב הכשרה מתאימה ע"פ התקנות לעבודה בגובה. הפועלים משתמשים בפיגומים, מנופים וסולמות על מנת להגיע לגבהים אלו, ולרוב מדובר בעבודות מאומצות מאוד המצריכות מיומנות וניסיון רב. תקנות העבודה בגובה משנת 2008, מספקות מידע רב על עבודות בנייה, מפרטות לגבי ציוד הבטיחות הדרוש, ומנחות מיהם העובדים שצריכים לעבור הכשרה מתאימה לעבודה בגובה.

ניקוי חלונות חיצוניים

מי מאיתנו שעבר במשרד השוכן בבניין גבוה, בוודאי ראה מפעם לפעם אנשים התלויים מחוץ לחלון, ועוסקים בניקוי חיצוני של חלונות המשרדים. עבודה בניקוי חלונות חיצוניים היא הכרחית, ומתבצעת מדי פעם כדי לנקות את קירות הבניין ממשקעים, אבק, צואת ציפורים ועוד. ניקוי חלונות חיצוניים מתבצע לרוב באמצעות סנפלינג, או באמצעות מתקן מיוחד היורד מגג הבניין ונושא עליו את העובדים. בשני המקרים דרושה הכשרת עבודה בגובה, המותאמת באופן ספציפי לעבודה זו.

עבודות מיזוג אוויר

מתקיני מזגנים נאלצים לעבוד בגובה לעתים תכופות, וזהו חלק בלתי נפרד מעבודתם. לרוב, מזגנים מכילים חלקים שצריכים להיות מותקנים בגבהים משמעותיים, ובייחוד כשמדובר בבנייני מגורים ומשרדים. כך למשל, נשיאה והתקנה של מנוע מזגן על גבי קיר חיצוני – היא פעולה מפרכת הדורשת מיומנות רבה. מנועי המזגנים שוקלים עשרות קילוגרמים, ולכן הם עשויים לערער את משקל העובד בקלות יתרה. התקנות מזגנים לרוב מתבצעות ע"י שני עובדים ומעלה, כפי שמורות הנחיות העבודה בגובה. עובד נוסף הנמצא במקום – יקטין משמעותית את הסיכוי לתאונות ובעיות אחרות.

עבודות על גבי גגות

הגגות שלנו נושאים עליהם את דודי השמש, אנטנות, צלחות לווין, קולטי שמש, וכמובן – מערכות איטום והגנה כגון רעפים, זפת, יריעות ביטומניות ועוד. עבודה על גגות יכולה להיות מסוכנת, ובייחוד כשמדובר בגגות משופעים. תקנות העבודה בגובה מדברות על מצבים שבהם הגגות הם משופעים, ומקדישות לנושא תשומת לב מתאימה. יחד עם זאת, התקנות מציינות גם סייגים – הקשורים למצבים שבהם עבודה על גג אינה מצריכה אישור מיוחד לעבודה בגובה. אם הגג מצויד במעקה תקני או קיר בנוי – הרי שלא בהכרח יהיה צורך לקבל אישור עבודה בגובה. התקנות מסבירות שאם האדם לא מבצע הטיה של הגוף מעבר למעקה לצורך העבודה, בזווית העולה על 45 מעלות, הוא אינו זקוק לאישור עבודה בגובה.

חשוב לזכור בעת עבודה לגובה

כשאנו מבצעים עבודה בגובה, עלינו להתנהל בצורה מתאימה. מעבר לכללים הברורים לגבי עבודת גובה – כדאי גם להקפיד לתכנן את מהלך העבודה מראש, כך שנוכל לשאת עמנו את הכלים והחומרים הדרושים למעלה. רצוי לסרוק את אתר העבודה, ואף להציב אדם מטעמנו על הקרקע – שיוכל למנוע סכנה מעוברים ושבים באזור, ואף להגיש לנו עזרה במידת הצורך.

מעוניין בהצעת מחיר? צור איתנו קשר כבר עכשיו

כלים לעבודה בגובה

במהלך השנים, העבודה בגובה התפתחה באופן משמעותי, כך שכיום אנו יכולים למצוא גם כלים ואמצעים חדישים יחסית לעבודה בגובה. התקנות לעבודה בגובה אינן מפרטות איזה אמצעי יתאים לכל סוג עבודה, אך מציינות שבחירת האמצעי ייעשה ע"פ ניסיון ושיקול דעת. ישנם מספר אמצעים פופולאריים במיוחד לעבודה בגובה, ועליהם נפרט בפסקה זו:

מנופים

את המנופים כולנו מכירים, שהלוא הם סמל מובהק להימצאותו של אתר בנייה באזור והם נראים למרחק רב. מה שלא כולנו מכירים – זה את סוגי המנופים השונים. ישנם לפחות שלושה סוגים נפוצים של מנופים:

מנוף צריח

מנוף הצריח הוא הגדול ביותר, ואותו אנחנו מוצאים באתרי בנייה. מדובר במנוף קבוע שאינו מסוגל להתנייד, ואותו יש להרכיב באתר הבנייה. המנוף מתאפיין ביכולת תנועה של 360 מעלות, וזה מאפשר לו יעילות רבה בהנפת משאות כבדים במיוחד, העלאה שלהם לגובה הרצוי, והעברה שלהם בין המקומות השונים באתר הבנייה. מנופים אלו מסוגלים להניף משאות ששוקלים עשרות טונות, ומשמשים בבניית בנייני מגורים ומשרדים.

מנוף מפרקים

מנוף המפרקים מסוגל להגיע לגובה של עשרות מטרים, ע"י פתיחת המפרקים שלו באופן טלסקופי, ובאמצעות טכנולוגיה הידראולית. מנופים כאלו הם יעילים במיוחד מבחינת ניוד, מכיוון שהם יכולים להיות מורכבים ומפורקים ממשאית בקלות יתרה. מנופים טלסקופיים משמשים לצורכי בנייה והובלה, והם יכולים להגיע גם לגבהים של עשרות מטרים.

מנוף סל

מנופי סל הם לרוב מנופים קטנים יחסית, ומסוגלים להגיע לגבהים של כמה מטרים בודדים. היתרון של מנופי סל, הוא כמובן בסל הייעודי שמותקן בראש המנוף שלהם – ומיועד לנשיאת אדם לגובה. מסיבה זו, אנו יכולים למצוא את מנופי הסל בכל בעבודות הגובה הדורשות ידיים אנושיות. בין השימושים הקיימים למנופי סל נוכל למצוא עבודות על קווי חשמל, טיפולים בקווי תקשורת, גיזום עצים ועוד.

סולמות

סולם נמצא כמעט בכל בית, והוא משמש אותנו להחלפת נורות, צביעה, תליית תמונות ועוד. ע"פ הגדרת התקנות לעבודה בגובה – סולם הוא למעשה כלי מעבר, ואמור לשמש לעבודות קצרות בלבד. בפועל אין זה כך, והתקנות מבדילות בין מספר סוגי סולמות שונים:

סולם קבוע

סולמות קבועים נמצאים במבנים שונים, על מנת לאפשר טיפוס ומעבר בין מקומות. מדובר בסולם המקובע לקיר או מותקן בין מרפסות, ולעתים גם ניתן לפתיחה והתארכות בעת שימוש. אנו מוצאים סולמות קבועים בבנייני מגורים, במגדלים, באנטנות גבוהות ועוד.

סולם מתארך

יתרונו של הסולם המתארך הוא בקומפקטיות שלו. מדובר לרוב בסולמות קלי משקל, העשויים אלומיניום או מתכת קלה אחרת, ומכילים מפרקים המאפשרים להם להיפתח בצורה טלסקופית. סולמות כאלו הם שימושיים לבית, מכיוון שהם יעילים למטרות טיפולים שוטפים, טיפוס לגג ועוד.

סולם נפתח

סולמות נפתחים מורכבים משני חלקים עם ציר בראשם, כך שניתן לפתוח אותם לצורת משולש הנתמך בשתי רגליים כפולות. בראש הסולם יש משטח קטן, המיועד להנחת כלי עבודה – ולכן הסולם מסוג זה מתאפיין גם בנוחות משתמש יוצאת מגדר הרגיל.

סולם רגיל

סולם רגיל בנוי ממתכת או קרשים, והוא מעניק לנו בדיוק מה שאנו רואים. הוא לא מתאפיין בטכניקות של פתיחה או התארכות, אבל לעתים הוא הבטיחותי והיציב ביותר. את הסולם הזה ניתן להניח על קיר כלשהו בשיפוע, והוא מאפשר לנו לטפס ולהגיע לאן שאנו צריכים – קצת כמו הסולם המתארך.

גלישת חבלים

גלישת החבלים או "סנפלינג", נכנסה לאופנה חזק יותר בשנים האחרונות, והיא הגיעה לענף העבודה בגובה היישר מענף הספורט האקסטרימי. גלישת חבלים הייתה מיועדת במקור להשתלשלות למערות, גלישת צוקים, ותחומי ספורט אתגרי אחרים. עם הזמן, היתרונות המשמעותיים של שיטה זו הפכו אותה לפופולארית גם בעבודות גובה שונות, דוגמת הרחקת יונים, איטום קירות חיצוניים, צביעה ועוד.

היתרון המשמעותי בגלישת חבלים הוא, שמדובר בשיטה שאינה מצריכה ציוד רב, ולכן היא זולה יחסית. כל מה שאנו צריכים זה רתמת בטיחות. חבלים, קסדה, וכמובן – ידע ומיומנות.
יתרון נוסף, הוא הגמישות המתאפשרת לעובדים בזמן העבודה. באמצעות דחיפות קלות – העובד יוכל להגיע לכל פינה שירצה, וזה מאפשר עבודה יעילה הרבה יותר.

טיפוס תרנים

טיפוס תרנים משמש אותנו לצרכי עלייה על מגדלים, אנטנות, מתקני חיזוי ומחקר ועוד. על אף שהמושג "תורן" מוכר לרובנו מתחום הספנות, או בעניין הנמכת והעלאת דגלים במסדרים וטקסים, מסתבר שמדובר באחד האמצעים היעילים לביצוע עבודות גובה. התרנים אינם מצריכים קונסטרוקציה מסובכת, והם מסתכמים בעמודי מתכת חזקים המצוידים ברגליות לטיפוס. כמובן שטיפוס תרנים דורש מיומנות, ידע, ואמצעי אבטחה מתאימים, ולכן מטפסי תרנים נדרשים לעבור הכשרה מיוחדת בנושא.

חוק עבודה בגובה – שאלות ותשובות

אני מחליף נורה בבית – האם אני מחויב לציית לחוק העבודה בגובה?

תקנות העבודה בגובה מגדירות מהי עבודה בגובה, ומפרטות שמדובר בעבודה בגובה של מעל 2 מטרים. יחד עם זאת, התקנות מציינות מספר סייגים הפוטרים את האדם מהצורך לעמוד בכל התקנות, ואחד מהסייגים הוא כשמדובר בעבודה קצרה שאינה מאומצת. כלומר, אם החלפת הנורה היא פעולה קצרה שאינה מצריכה מאמץ – ניתן לבצע אותה ללא הציוד וההכשרה המופיעים בתקנות.
יחד עם זאת, התקנות ממליצות להפעיל תמיד שיקול דעת בריא לגבי ההתנהלות בגובה.

איך מחדשים אישור עבודה בגובה?

לקראת סיום התוקף של אישור העבודה בגובה, יש לבצע הכשרת ריענון בתחום הרלוונטי. הכשרות הריענון מתבצעות במוסדות המוסמכים לכך ע"י מפקח העבודה הראשי, ויש לוודא זאת מול המוסד. חשוב לבצע את הכשרת הריענון טרם פקיעת התוקף, כיוון שאם לא כך – ייאלץ העובד לבצע את ההכשרה הראשונית מחדש במלואה.
היקף הכשרת הריענון הוא קצר יותר, ומהווה כ- 50 אחוזים מהיקף ההכשרה הראשונית.

מהו הגיל המינימלי לקבלת רישיון עבודה בגובה?

תקנות העבודה בגובה משנת 2008, מציינות כי העובד בגובה חייב להיות "בגיר". אזרח במדינת ישראל נחשב לבגיר בגיל 18, ובגיל זה רוב החוקים חלים עליו. יחד עם זאת, גם בעניין זה התקנות מציינות סייג – והפעם לגבי עבודות בקטיף. נערים רבים עובדים בקטיף בזמן החופש מהלימודים, ולכן התקנות מאפשרות עבודה בגובה בקטיף, החל מגיל 16 ובתנאי שמדובר בסולמות עד גובה של 3 מטרים.

האם יש הגבלות לעבודה בגובה מבחינת מצבים רפואיים או נפשיים?

התשובה היא כן. תקנות העבודה בגובה מציינות תחת סעיף המגבלות להעסקת עובד בגובה, שהעובד לא יכול להיות בעל ליקוי גופני או נפשי. יחד עם זאת, אין אזכור לבדיקות רפואיות כאלה ואחרות שהעובד אמור לעבור כחלק מההכשרה, לפניה או אחריה. מעסיקים בהחלט יכולים לשלוח עובדים מועמדים לבדיקות רפואיות אצל רופא המשפחה, והוא ינפיק אישור כשירות – ממש כפי שעושים כשנרשמים לחדר כושר.
דבר נוסף שחשוב לציין הוא, שבעת שהעובד ניגש לבצע הכשרה לעבודה בגובה, עליו למלא הצהרת בריאות, שבה הוא מצהיר אם הוא סובל ממצבים רפואיים שעלולים להוות בעיה.

מה כוללת הכשרת עבודה בגובה?

הכשרת עבודה בגובה נוגעת במספר תחומים הקשורים לעניין, דוגמת במות הרמה מתרוממות, סלים להרמת אדם, עבודה עם סולמות, עבודות פיגומים, גגות, מבנה קונסטרוקציה ועוד. במהלך ההכשרה העובד יעבור לימודים תאורטיים, וגם יתנסה בתפעול ציוד בטיחות ושימוש בו. היקף ההכשרה הוא לרוב 20 שעות, ואורך בין שבוע לשבועיים. חשוב לציין שהכשרת עבודה בגובה היא ספציפית לסוג העבודה, ולכן כל הכשרה מעניקה רישיון מיוחד לאותו התפקיד. המשמעות היא שהכשרת עבודה בגובה להרחקת יונים תהיה שונה מהכשרה המיועדת לגיזום עצים או עבודות חשמל.

בואו לתפוס גובה!
כתבו לנו!

1
💬 צריכים עזרה?
Scan the code
דילוג לתוכן