חוק עבודה בגובה – כך תמנעו מלעבור על החוק

שיתוף המידע עם קולגות

תוכן עניינים

אם יוצא לכם לעבוד בגובה, אתם בוודאי מבינים את הסכנות הכרוכות בעבודה מהסוג הזה. מספיקה רק חוסר תשומת לב קטנה, ואתם יכולים לסכן בצורה משמעותית את החיים שלכם. מהסיבה הזאת בישראל ישנו חוק עבודה בגובה, חוק שנועד להסדיר את כל הנושא של עבודה בגובה – כך שאף אחד לא יצטרף להיחשף לסכנה מיותרת. בתור אזרחי המדינה, אתם מחויבים להישמע לחוק הזה – כי עבירה על החוק הזה מביאה איתה גם ענישה כבדה.

אז איך תוכלו להגיע למצב שבו אתם לא עוברים על החוק? אתם צריכים לדעת בדיוק מה הוא אומר וכמובן מהן ההשלכות של החוק הזה. כך אתם לא תמצאו את עצמכם עוברים על החוק, מבלי שאתם בכלל ידעתם שאתם עוברים עליו. כי אי ידיעת החוק איננה פוטרת אתכם מהעונש, כך רצוי שתכירו את הפרטים הקטנים – כך שלא תמצאו את עצמכם לוקחים סיכונים מיותרים.

רוצים לדעת מה אומר חוק עבודה בגובה? המאמר הבא מיועד בדיוק עבורכם, כאן אתם תקבלו במילים הכי פשוטות את כל האינפורמציה שחשוב שתכירו. כך בזמן אמת שאתם או אחד מהעובדים שלכם תעבדו בגובה, אתם תדעו שאתם עושים את זה בדיוק לפי הכללים. כי מעבר לכך שצפוי לכם עונש כבד אם תעברו על החוק, אתם מסכנים בצורה ישירה את החיים שלכם או של העובדים שלכם.

חוק עבודה בגובה – מי רשאי לעבוד בגובה? ​

הדבר הראשון שאתם צריכים לדעת – זה מי רשאי לעבוד בגובה, החוק מסביר בצורה הכי ברורה אילו אנשים רשאים לעבוד בגובה. כך שהעסקת עובד שאינו עומד בקריטריונים הללו היא עבירה על החוק, ולכן אתם צריכים להכיר את כל הקריטריונים השונים – כך שלא תעברו על החוק בתום לב.

  • העובד חייב להיות מעל גיל 18. אסור להעסיק עובד שגילו מתחת לגיל 18, אפילו אם העובד עבר את כל ההכשרות הדרושות – והוא יודע בדיוק איך לעבוד בגובה.
    העובד חייב לעבור הכשרה של עבודה בגובה, כך שהוא לא יבצע את העבודה ללא ידע מקדים. ההכשרה מועברת על ידי מדריך עבודה בגובה, איש מקצוע שמכיר את התחום על בוריו. עובד שלא עבר הדרכה על ידי מדריך עבודה בגובה, איננו יכול לעבוד בגובה עד שלא יסיים את ההכשרה.
  • העובד חייב להיות במצב פיזי שמאפשר לו לעבוד בגובה. כך שמחובתכם לבדוק את הרקע הבריאותי של כל עובד, כך שתוכלו לוודא שיש לו אישור מהרופא לעבוד בגובה. חוק עבודה בגובה קובע בצורה חד משמעית כי עובד שאינו כשיר מבחינה בריאותית, איננו יכול בשום שלב לעבוד בגובה – אפילו אם מדובר על משימה קטנה. עבודה בגובה אפשרית רק על ידי אנשים בריאים שמצבם הבריאותי מאפשר להם לעשות זאת.

מי אחראי על אכיפת החוק – העובד או המעביד?​

באופן עקרוני האחריות על אכיפת החוק מוטלת אך ורק על כתפיו של המעסיק, הוא האדם שמחויב לוודא כי העבודה כולה מתבצעת על פי הכללים. מהסיבה הזאת כל מעסיק שמעסיק עובדים לעבודה בגובה, מחויב להכיר את התחום על בוריו – כך הוא יוכל לפקח בצורה אפקטיבית על המתרחש. חוק עבודה בגובה מטיל את האשמה כולה על המעסיק, אך חשוב מאוד לדעת כמה דברים.

ראשית העובד גם הוא צריך להכיר את כל התקנות הקשורות לחוק העבודה בגובה. אם העובד מרגיש שנשקפת לו סכנה בעת העבודה בגובה, הוא יכול להפסיק את העבודה. העובד צריך לזכור כי הבריאות שלו מוטלת על כף המאזניים, והוא לא יכול לקחת שום סיכון. כך שרצוי כי העובד לא יסמוך בעיניים עצומות על המעביד, רצוי כי גם העובד יבדוק את השטח על מנת לשמור על חייו ובריאותו.

כך שלא משנה אם אתם עובדים או מעבידים, אתם צריכים להכיר את החוק על בוריו – ולדעת איך תוכלו שלא לחשוף את עצמכם ואת העובדים לסכנה מיותרת. כל סכנה שנשקפת במהלך עבודה בגובה היא סכנה שניתן למנוע אותה. כל מה שצריך זה רק קצת תשומת לב, ברגע שיש תשומת לב – ניתן למנוע הרבה מאוד סכנות שעלולות להיות בדיעבד מאוד משמעותיות.

חוק עבודה בגובה
חוק עבודה בגובה

 

עבודה בגובה – הדברים שאתם צריכים לעשות

רוצים להבין באופן עקרוני אילו אלמנטים חלים עליכם במסגרת חוק עבודה בגובה? אנו כאן על מנת לעשות לכם מעט סדר בבלגן. אנו נסקור בפניכם את כל הנקודות החשובות ביותר, נקודות שהן הבסיס לכל עבודה בגובה. אם אתם לא תיישמו את הנקודות הללו, אתם עשויים למצוא את עצמכם עוברים את החוק בצורה מאוד משמעותית – הסכנה והענישה עשויות להיות מאוד משמעותיות.

  • עליכם להעדיף לבצע כמה שיותר עבודות על הקרקע, רק במקרים שבהם אין ברירה אחרת עליכם להעדיף לבצע עבודות בגובה.
  • עליכם לוודא כי הציוד שבו העובדים משתמשים הוא ציוד תקין, כזה שלא עלול לחשוף אותם לסכנה מסוימת בזמן שהם מבצעים את העבודה.
  • תהיו בטוחים כי העובדים יכולים להגיע בצורה בטוחה לנקודה שבה הם צריכים לבצע את המשימה. אם יש מכשולים מסוימים עליכם להסיר אותם לפני שאתם שולחים את העובד לבצע את המשימה.
  • במקרה שבו יש מעורבות של משטחים שבירים, עליכם ליידע את העובד על כך וכמובן לנקוט משנה זהירות גדול יותר – כי משטחים שבירים עלולים להביא לסכנה גדולה יותר.
  • תרענן את ההנחיות לעובדים סמוך ככל האפשר לביצוע המשימה, תנחו אותם לקרוא את אותו חוק עבודה בגובה – כך שהם יהיו מודעים אליו.
  • תקבעו מראש קריאות חילוץ או מצוקה, קריאות שהעובד יוכל להשמיע כאשר ישנה בעיה כזאת או אחרת שמולה הוא נדרש להתמודד.
  • תהיו תמיד בקשר עין עם העובד, כך שתוכלו לראות במקרה שבו הוא יצטרך חילוץ או סיוע – דברים שעשויים להתרחש ממש בכל רגע.

 

עבודה בגובה – הדברים שאתם לא צריכים לעשות

חוק עבודה בגובה קובע בצורה הכי ברורה שיש את כל הדברים שאותם אסור לכם לעשות. לכן מוטב לא לנסות להתחכם, כי כל התחכמות מהצד שלכם – עלולה להוביל למצב של סכנה ממשית. אנו נרכז עבורכם את כל הדברים שאתם לא צריכים לעשות, לכן תשתדלו להקפיד על לא לעשות אותם – כך שהמשימה תוכל לעבור בשלום.

  • אל תאפשרו לאנשים שאין להם הסמכה בגובה לעבוד בגובה, תשתדלו להעסיק אך ורק אנשים שמוכיחים לכם כי יש להם את ההסמכה הנדרשת לעבוד בגובה – זוהי כמובן האחריות שלכם.
  • אל תניחו סולמות או כל ציוד הרמה אחר על משטחים לא יציבים, עליכם לוודא כי המשטח מספיק יציב – כך שלעובד לא תיווצר סכנה כאשר הוא יטפס לגובה.
  • אל תעמיסו ציוד מעבר לכמות הנדרשת, תשתדלו לשמור כמות הגיונית – כזאת שלא תוכל להוביל למצב של סכנה. ככל שיהיה יותר ציוד, כך העומס יוכל להיות גדול יותר והסיכוי לאיבוד שליטה יגדל.
  • אל תשתמשו בסולמות או בכלי הרמה אחרים שלא לצורך, השתמשו בכלים הללו רק כאשר זוהי האפשרות היחידה שעומדת לרשותכם.
  • אל תעבדו תאפשרו לעובדים בגובה לעבוד לבדם, על פי חוק עבודה בגובה ישנה חובה לנוכחות של אדם אחד נוסף לפחות – שיוכל להשגיח.

בואו לתפוס גובה!
כתבו לנו!

1
💬 צריכים עזרה?
Scan the code
דילוג לתוכן